Aιτήσεις από 16 Φεβρουαρίου
Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 490.000.000 ευρώ.
Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 490.000.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια, το ΥπΑΑΤ καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθ. πρωτ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ Β’ 147/2015) Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων» κατ’ εκτέλεση του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 – «Βιολογική Γεωργία» του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης ξεκινούν στις 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν για ένα μήνα, δηλαδή ως τις 16 Μαρτίου 2022.
Προκηρυσσόμενες δράσεις για επιλέξιμες αροτραίες καλλιέργειες
Α. Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Α της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
Β. Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Γ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
1.2 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για επιλέξιμες μόνιμες καλλιέργειες, κηπευτικά και αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά
Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Β της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.1: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Δ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
1.3 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για επιλέξιμα βοοειδή και αιγοπρόβατα
Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Ε της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Η της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
1.4 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για κατεχόμενες κυψέλες – παραφυάδες Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους
Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Ζ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Θ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).
Δηλώσεις Καλογήρου
«Υπέγραψα σήμερα», δήλωσε η γενική γραμματέας στο ΥπΑΑΤ κα Χριστιάνα Καλόγηρου, «την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ και αφορά στη στήριξη:
1) Επιλέξιμων αροτραίων καλλιεργειών, 116 εκατ. ευρώ.
2) Επιλέξιμων μόνιμων καλλιεργειών, κηπευτικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, 210 εκατ. ευρώ.
3) Επιλέξιμων εκτροφών βοοειδών και αιγοπροβάτων, 130 εκατ. ευρώ.
4) Επιλέξιμων κατεχόμενων κυψελών και παραφυάδων, 34 εκατ. ευρώ.
Ενισχύουμε με 490 εκατ. ευρώ τη βιολογική γεωργία, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις παραγωγής ποιοτικά εγγυημένων προϊόντων, ασφαλών για τη δημόσια υγεία και υψηλής διατροφικής αξίας, μέσω μεθόδων καλλιέργειας που ελαχιστοποιούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και προωθούν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας».